dimarts, 23 d’agost del 2016


Nomenaments transparents i des de l’1 de setembre

Els propers 30 i 31 d’agost i a l’àmbit de l’ensenyament públic, el Departament realitzarà els primers actes de nomenaments telemàtics del curs 2016-2017, per adjudicar vacants i substitucions. Als SSTT d’Ensenyament a Lleida es faran el dimecres 31 d’agost.

L’actual procediment dificulta el seguiment de les adjudicacions; hi ha d’altres sistemes telemàtics més transparents com el que s’utilitza per cobrir els llocs de difícil cobertura  i del qual  reclamem la seva generalització:

  • Ensenyament faci públic els llocs de treball pendents de cobrir, amb definició del tipus de jornada (complerta, mitja jornada, 1/3 de jornada,...) de cadascun d’ells i durada prevista del contracte.
  • Tenint aquesta informació l’interí/substitut ordena els llocs vacants en funció dels seus interessos.
  • El Departament adjudica lloc de treball (interinatge o substitució) d’acord amb les peticions realitzades i l’ordre que  ocupi el candidat  dins la borsa de treball.

Totes les vacants i substitucions conegudes s’haurien de cobrir el proper  31 d'agost i  contractes vigents des de l’1 de  setembre.

S’ha d’evitar situacions com les dels anys precedents, com a exemple el curs anterior que hi va haver 180 nomenaments amb inici de contracte l’1 de  setembre (2.742 a tot Catalunya) i al voltant de 425 contractes pel dia 12,  primer dia que els alumnes anaven al centre  (4.240 a tot Catalunya)

Tenir el professorat des de l’1 setembre, i no a partir del dia que arriba la canalla a l’escola, és un dret de l’ensenyant  a saber el centre de destinació i poder-se organitzar; un necessitat organitzativa del centre i un dret de l’alumnat a arribar a l’aula el primer dia de classe i tenir en ella un docent que ha tingut temps d’organitzar la seva tasca educativa.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada