divendres, 13 de novembre del 2015


Resignar-se és perdre


Les i els treballadors  dels serveis públics hem iniciat un procés de mobilitzacions per reivindicar es restableixin les condicions i drets laborals que ens han  pres els darrers anys.


A l'àmbit docent, les nostres reivindicacions són ben concretes:

·         Abonament de  la part que encara en deuen de l'extra del desembre del 2012 (després d’un procés judicial s’aconseguí cobrar 1/4 part d’ella) i un calendari de recuperació de les pagues del 2013 i 2014 (tant a l’àmbit de la pública com de la concertada)

·         Convocatòria dels ajuts al Fons d’Acció Social, els Plans de Pensió i      altres mesures socials, com les corresponents a sortides i colònies escolars.

·         Substitució del titular amb situació de permís o baixa, des del primer dia; trencant la situació actual de no cobrir el lloc fins després de 10 dies de produir-se la baixa o absència; amb el perjudicis que implica tant als alumnes com als centres.

·         Retorn del complement corresponent al primer estadi docent (sexenni), amb 6 anys d’exercici (una mesura que també s'ha d'aplicar al professorat de la concertada)

·         En situació de baixa per malaltia, cobrament íntegre del salari  des del primer dia.

·         Recuperar el 100% del salari en cas de reducció de jornada per cura de fill, el primer any de vida del nadó, i/o en  període de compactació.
 
Hem d’exigir tots els drets laborals arrabassats (sense oblidar les 23 hores d’atenció directa del docent a l’alumnat d’infantil i primària; i les 18 hores al de secundària i formació professional), aconseguits després de llargs processos de negociació no exempts, sovint, de mobilitzacions.
 
No ens podem resignar ni acceptar les excuses  manifestades per Funció Pública en el sentit de no  decidir per l’actual situació de govern “en funcions”,  no comprometre decisions de futurs responsables polítics o les darreres decisions centralitzadores del govern de l'estat.
 
Perquè resignar-se és perdre.
 
Tancada a la Delegació de Govern (24 de novembre 2015)
 

 
 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada