dimarts, 1 de setembre del 2015


Nomenaments telemàtics  interins i substituts

(anàlisi i propostes de FETE-UGT)

Ahir 31 d’agost es feien els primers nomenaments telemàtics a instituts i escoles per cobrir  vacants a jornada complerta, també jornades del 50% i el 83%.  La majoria dels nomenaments tindran vigència amb data 1 de setembre.

Amb independència de les queixes rebudes per problemes de connexió amb l’aplicatiu, a les terres de Lleida es van cobrir  37 vacants a jornada complerta i 140  a temps parcial.

Un total de 177 contractes repartits en:

     Mestres:       Contracte a jornada complerta.....................13

                                                    a jornada reduïda..................56

     Secundària:  Contracte a jornada complerta:...................24

                                                a jornada parcial......................84

Amb afany estalviador i sense fer valoracions de les    necessitats dels centres,  el Departament no tornarà a nomenar fins el 10 de setembre, aquest cop  per  cobrir terços de jornada i substitucions del personal docent que es troba de baixa.  Des de la UGT hem reclamat que els  propers nomenaments telemàtics s’avancin per a què el professorat no arribi al centre el primer dia classe. Ha de conèixer  amb antelació  tipus d’alumnat  i  matèries a  desenvolupar; quelcom necessari per a un inici del curs amb normalitat. I els contractes han de tenir data del dia que es faci el nomenament.

La Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT)  reivindica un contracte mínim del 50% i presència en el centre no inferior a mitja jornada (amb independència  que el tipus de substitució sigui menor del 50%). Amb els actuals contractes d’un terç de jornada el docent roman, oficialment, 10 hores setmanals al centre i se li paga per aquestes 10 hores. Per a què es pugui involucrar més  en les activitats no lectives (coordinacions, tutories,...) i extraescolars, sortides,... cal que estigui al centre més de 10 hores. Seria un benefici tant pel docent (en les seves retribucions) com per l'organització de l'institut o l'escola.

 
 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada