dimecres, 13 d’abril del 2016


 
I si reivindiquem Balàfia, Cappont i Parc de l'Aigua?
 

Arrel la finalització del període de preinscripció als centres educatius, diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò del "overbooking" als centres de Secundària.  

No ha estat cap sorpresa i per això, al si del Consell Municipal i sempre que hem tingut oportunitat* ens hem fet “pesats” reclamant  un nou mapa escolar, que actualitzés el dels anys 90,  per donar resposta a les actuals i futures necessitats d'escolarització.

Tothom era conscient que el “boom” de la Primària es traslladaria  als  centres de Secundària, la gran majoria d’ells, al màxim de la seva capacitat.

Aquests darrers cursos  les necessitats de places es pal·liaven obrint línies d'ESO  als instituts, així es va fer al  "Joan Oró",   "Torre Vicens" i  "La Mitjana".

Seguir amb l’opció de transformar  espais comuns (o de serveis) en aules  s'hauria de descartar; també la d’ocupar els patis per  instal·lar “barracots”.

Des de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT) de les terres de Lleida proposem altres opcions.

Cal recordar que anys enrere es va preveure la construcció de nous  instituts   a  Balàfia (Institut-escola)), Cappont i Parc de l’Aigua; i no oblidem que l'actual  Pla Urbanístic de la ciutat defineix com a equipaments determinats espais per a construir  aquells centres educatius de Secundària.

Hi ha qui diu que no es necessitaran, que l’actual  “boom” de la Secundària passarà. La resposta ha de ser força contundent: Amb independència que tot equipament pot tenir un canvi d’ús respecte al que és va construir (d’exemples hi ha),  un Estudi de Projecció Demogràfica de la UdL preveu que  al 2030 Lleida tindrà un màxim de 180.000 habitants. (càlculs més moderats parlen de 161.500, quan avui som 138.542)

I si comencem per reivindicar els centres de Secundària  ja  planificats?.
 
 

*De l'informe d'inici d'aquest curs (setembre 2015), a l'apartat d'Infraestructures:
a. Aules prefabricades. 55 (6 barracots més que el curs passat).
b. Pel que fa a l’escola de Pinyana, des de FETE-UGT reclamem el compliment de la resolució del Parlament de Catalunya pel que fa a l’inici de la construcció de l’edifici.
c. Hem de ser conscients de la problemàtica dels propers anys pel que fa a problemes en cobrir la demanda a la Secundària.
d. El Departament ha de definir-se (el mapa escolar de la ciutat s’ha de conèixer i debatre). Sense oblidar que en el seu moment es van projectar un institut a Balàfia, un altre a Cap Pont i un tercer al Parc de l’Aigua.
 
 
 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada