dissabte, 18 de maig del 2013


UNA EXPOSICIÓ QUE RECORDA 80 ANYS DE FETE-UGT A LES TERRES DE LLEIDA

Al desembre de 1933 es presentava a les terres de Lleida la FETE, la Federació de Treballadors de l’Ensenyament, sindicat vinculat a la UGT. La derrota de la República significà mort, exili, oblit,... i la  desfeta del Sindicat. Amb el retorn de la democràcia i la llibertat, l’octubre de 1977, renaixia a les nostres contrades FETE.

Ho recordem amb una exposició itinerant que, sota el títol “D’un Temps, d’un Compromís”, mostra la trajectòria del sindicat i, a la vegada, 80 anys d’història de l’educació a les terres lleidatanes.

 “D’un Temps , d’un Compromís”  ha itinerat, els darrers cinc anys,  per diverses localitats de les nostres contrades: Lleida, Juneda, Puigverd, Cervera, Soses, Seròs, Les Borges, Artesa de Segre, Tàrrega, Balaguer ....
 
Des del dimecres 8 de maig es pot visitar a Alcoletge, al Centre d’Interpretació de la Guerra Cívil “Ermengol Piró”.

 

”D’un Temps, d’un Compromís” té com a objectiu la recuperació de la memòria històrica; recordar com uns docents, mitjançant la seva tasca pedagògica i social, van fer de les comarques lleidatanes un cau de progrés i renovació.

 L’exposició, testimoni d’una part fonamental de la nostra història, vol contribuir a entendre bona part de les lluites, aspiracions i somnis que han fet possible un llegat com ara és FETE, un sindicat amb fortes arrels a l’ensenyament i, en el si de la UGT, plenament integrada al món del treball.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada