dimecres, 31 d’agost del 2016


Fa 42 anys que vaig començar a fer de mestre

Escola "San José Obrero". Magraners
Aprenent de mestre, millor dit, a l’escola “San José Obrero”, dels Magraners era el curs 1974 -75. Trenta-quatre nens (avui ja tenen els 50 anys)  en aquella classe de 3r. i jo amb grans espectatives i  molt dubtes de com fer-ho. Començava el meu aprenentatge de fer escola en un barri on encara no hi havia aigua corrent (arribaria al juliol del 75 quan RENFE va acceptar el bombeig d’aigua del dipòsit de l’estació de Vilanoveta cap  als Magraners)
 

Aquella escola, avui Casal Social del barri

 
Al curs següent, el de la mort del dictador, al “Jaume Balmes” de Cervera, en unes aules que havia a l’edifici de la Universitat de Cervera.

El temps de la “mili”, ajudant a treure’s el certificat d'escolaritat a companys, reclutes com jo.


Escola "Santa Mª de Gardeny". Mariola
De nou a Lleida; en una aula d’alfabetització a La Mariola (el desig d’aquelles homes i dones que venien  de 6 a 10 de la nit a aprendre a llegir i escriure no es pot oblidar)

Retorn a la Segarra, tres  anys a Sant Guim, amb uns companys i en una escola que   trencava vells esquemes i s’obria a la renovació. Aquella escola era el reflexe d’una societat il.lusionada i  canviant, com fou la de la Transició.
Escola Frederic Godàs.

Principis dels 80, de nou a Lleida, a la nova escola de Cap Pont (avui Frederic Godàs) fins arribar al 82 a Albatàrrec; amb un farcell de projectes que, en grup, anàvem fent realitat; època d’iniciar  una família amb l’Esther i de l’arribada de la Irene i la Núria.

Edifici Sindicats
Fou als 90, quan comença una llarga trajectòria com “alliberat” (ara diuen permanents) de la FETE.

De tot arreu i de bon principi  bastint la meva motxila amb la que he aprés  que inspirar confiança  és fonamental; que aquells que te l’han donada veguin que fas el possible per  no defraudar; que has de ser lleial als teus principis i a les persones que t’envolten. Que ningú té la veritat absoluta (per això la necessitat del diàleg evitant, tot el que es pugui, els prejudicis). I que la vida és un aprenentage constant que ens fa avançar.

I ara, inici d'una nova etapa carregada d’espectatives, i també d’interrogants com sempre..... a seguir aprenent.

Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada