dilluns, 15 de febrer del 2016


I si  reduïm el nombre d’alumnes a l’aula?

Una oportunitat per avançar

 Totes les previsions ens fan pensar que el proper curs serà el tercer consecutiu amb  reducció d’alumnat de 3 anys. 100 alumnes menys cada any. A Lleida la disminució en els dos darrers cursos ha significat la pèrdua d’un grup  a l’ensenyament públic i la no renovació de concerts a diversos centres de la nostra ciutat.
 
Sessió del Consell Municipal d'Ensenyament. Febrer 2016.
Al darrer Consell Escolar Municipal el Director dels SSTT anunciava la fusió de les dues escoles del barri del Secà, la qual cosa implicarà pèrdua d’un grup de 3 anys i, a mig termini, d’una de les dues escoles. Val a dir que no va aclarir si,  conseqüència dels 100 alumnes menys previstos, preveien altres reduccions de grups i/o concerts.
 
Per tant, davant la pèrdua d’alumnat, el Departament opta per reduir grups.
 
Hi ha una alternativa  força diferent: Menys alumnes a les aules de P3.
 
Una reducció  objectiva i homogènia a fer en tots els centres (públics i concertats) per a què dels actuals 25 alumnes/aula es passi a 20; i  als centres de major complexitat afegir personal de suport per atendre l’alumnat amb necessitats educatives especial.
 
Cal recordar que a l’any 90, -fa 26 anys- quan amb aplicació de la LOGSE arribaren a les escoles  els primers alumnes de tres anys, el nombre d’inscrits a l’aula es  fixà en 20 i fou més endavant quan, per necessitats d’escolarització, s’augmentà fins al màxim que permetia la Llei (25), tot arribant en alguns cassos, fins a 28 alumnes a l’aula (una barbaritat des de tots els punts de vista).
 
La davallada d’alumnat que es va produint en aquests últims anys és una oportunitat per aconseguir el que la Consellera Ruiz anunciava, i que des de la FETE-UGT  compartiríem, com a eixos de la legislatura: “La cohesió social, la igualtat d’oportunitats i l’èxit escolar”
 
I que millor que els fonaments, per assolir-los, es posin en els primers anys d’escolarització dels nostres infants.
 
Una oportunitat per avançar.
 
 
 
NOTA: Escrit elaborat amb el Ramón Moreno Giménez
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada