dimarts, 15 d’octubre del 2013


 
“patim junts, lluitem junts”
 
24-O: VAGA GENERAL A L’EDUCACIÓ

El sector educatiu, de les escoles bressol a la universitat,   ha estat convocat a una jornada de vaga pel proper 24 d’octubre; amb un crit ben clar: “sense corporativismes; patim junts, lluitem junts”. És també una crida a la participació de pares i mares; a l’efecte, hi ha convocada  manifestació pel mateix dia 24 que sortirà a la 6 de la tarda des dels Serveis Territorials d’Ensenyament (c/Pica d’Estats) fins la Delegació de Govern de la Generalitat, a la Rambla d’Aragó.
 

La mobilització explicita el rebuig a una llei educativa imposada pels actuals governants del Partit Popular, la LOMCE, una llei injusta que es fonamenta en la selecció de l’alumnat i fa del procés educatiu  una carrera d’obstacles contrària al model d’escola inclusiva i al principi d’igualtat d’oportunitats. Una llei centralista que nega el model d’immersió lingüística, pactat fa més de trenta anys i cabdal per la integració i la cohesió social a Catalunya.

Amb la mobilització convocada es vol fer explícit el rebuig  a com es desenvolupa  la LEC, la Llei d’Educació de Catalunya, -un exemple el tenim en el projecte de decret de plantilles dels centres docents-, veiem com el seu desplegament es fa a esquenes i en contra del col·lectiu que l’ha d’aplicar, el col·lectiu docent.

Una vaga, la del proper 24, per dir prou a unes retallades, no només  les  retributives i les relacionades amb  pèrdues de condicions de treball que patim a l’ensenyament, públic i concertat, com a la resta de sectors de la funció pública; sinó també a les relacionades amb l’organització i gestió de centres i que repercuteixen, malgrat els responsables polítics del Departament ho neguin, en la qualitat de l’educació.

Els treballadors i treballadores, siguem del col·lectiu de la pública o de la concertada, veiem com es desmantella el Servei Públic d’Educació, que aixopluga a tots dos col·lectius, i es per això  que la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT, la FETE, sindicat majoritari del sector educatiu crida a la participació de tothom per tallar una sangria que fa massa temps que dura.

FETE-UGT creu en la força de la negociació i quan no es possible, crida a la mobilització. És per això que, si després del proper 24 d’octubre no hi ha un canvi de tarannà  ha arribat l’hora d’iniciar contactes amb la resta de forces sindicals  i proposar al conjunt dels treballadors i treballadores la convocatòria d’una vaga indefinida a partir del proper gener amb uns objectius ben clars:

  • La retirada de la LOMCE, o en tot cas, el compromís que el govern no l’aplicarà a Catalunya.
  • Aturar l’actual model de desplegament de la LEC, recuperant els consensos que van presidir el Pacte Nacional per l’Educació.
  • La defensa de la immersió lingüística a Catalunya.
  • Uns pressupostos pel 2014 sense retallades en educació.
  • Aturar la precarització dels llocs de treball.
  • Un calendari de recuperació de les pagues extraordinàries perdudes des del 2012 i de compensació del poder adquisitiu perdut des del 2010.
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada