diumenge, 14 de juliol del 2013

Exerciran el seu dret a l'educació

"L’infant ha de ser educat en un esperit de comprensió, tolerància, amistat entre els pobles, pau i fraternitat universal"
(article 10 de la Declaració Universal dels Drets de l’Infant)
 
Som a Hebron, els escolars omplen els carrers d’una ciutat on es copsa la violència, és l’hora d’anar a escola.
 
Avui les autoritats israelianes han decidit que s’han d’escorcollar totes les motxilles. L’ordre és clara i els soldats aturen els infants. Les petites no es dignen ni a mirar-los, fan com si no anés amb elles. Les  més grans, tot protegint els menuts, es rebel·len; el seu rostre reflecteix la fermesa i el coratge del que vol fer valdre els seus drets. Increpen aïrades i colpegen amb fúria  uns soldats algun dels quals els hi “fa gràcia” la situació.

Un mestra intenta que els deixin passar, explica als militars que en aquelles motxilles només  trobaran els quaderns i els entrepans dels seus alumnes. No l’escolten, les ordres dels caps s’han de complir: Si no es deixen registrar, no passaran.

 
Sabent que menys la raó ho poden perdre tot, aquells col·legials, amb el cap ben alt seuen al terra i treuen els seus quaderns escolars. En un descampat ple de runes i vigilats per uns fusells que els hi recorda la seva condició de  fills  d’un poble oprimit, faran classe. Exerciran el seu dret a ser educats.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada