divendres, 28 de juny del 2013

De nou al carrer, contra la LOMCE i les retallades
 
27 de juny, de nou al carrer contra la LOMCE.  Llei injusta que atempta contra el principi d’igualtat d’oportunitats i segrega l’alumnat. Llei centralitzadora que nega la realitat plurinacional del país i  un model d’immersió lingüística que integra i ens dóna  cohesió social.
Lectura del Manifest a la plaça Sant Joan de Mata
 
De nou al carrer contra unes retallades que  destrueixen  llocs de treball, que precaritzen condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament, que redueixen serveis educatius i augmenten les despeses de les famílies. Exemples clars són les escoles bressol, el transport i les beques pel menjador escolar.
La reducció dels ajuts de 1.000 € per alumne/any que ha fet el Departament s’ha traduït en  tancament d’algunes escoles bressol, acomiadaments en altres i augment generalitzat de quotes.
En àmbits rurals dispersos de les nostres contrades, es torna a anunciar a les famílies que s’hauran de fer càrrec d’una part de les despeses del transport escolar. Des de la UGT apostem per una escola inclusiva, escola per a tots, que trenqui les barreres que dificulten la igualtat d’oportunitats. La realitat  de les nostres comarques fan que les distàncies, la xarxa de comunicacions  i els dèficits en transport col·lectiu siguin barreres importants; i la utilització del transport escolar una necessitat; en conseqüència  reclamem la seva gratuïtat.
Observem amb preocupació la reducció de les partides destinades a beques menjador  i la seva repercussió en els  alumnes amb més necessitats, que  deixen el servei per no poder-los pagar i en molts cassos, el que és més greu, sense cap garantia  de fer un àpat decent al dia.
Són moltes les raons per sortir al carrer.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada