divendres, 3 de maig del 2013


NI LOMCE, NI RETALLADES
 
Davant la convocatòria de vaga pel proper dia 9 de maig reclamant la retirada de la LOMCE, - sembla  que al 10 tenen previst que entri en seu parlamentària) -, cal recordar una de les resolucions del  Comitè Federal, màxim òrgan de decisió entre congressos, de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT, celebrat a Madrid el passat desembre.


El Comitè va analitzar la situació actual i  valorà com les polítiques de retallades són  responsables de l’asfixia econòmica i del desmantellament progressiu de l’estat del benestar que afecta a la majoria dels ciutadans del nostre país; i pel que fa als treballadors de l’ensenyament ha significat pèrdua de llocs de treball, de condicions laborals i de poder adquisitiu.

La majoria del Comité decidí  mantenir els processos de mobilització iniciats i buscar la unitat d’acció amb altres organitzacions tant  sindicals com socials, representatives de la comunitat educativa.
 
Davant  l’Avantprojecte de la LOMCE, presentada els darrers dies pel ministre Wert, el Comitè analitzà  que anirem cap a un model educatiu  segregador  que no garanteix una educació inclusiva, de qualitat i contrària al principi d’igualtat d’oportunitats .
 

Pel que fa al tractament de l’ensenyament de les llengües FETE-UGT va resoldre: “El anteproyecto de Ley, en su afán de centralizar la educación de este país añade una nueva disposición en la que establece una nueva proporción del uso de la lengua castellana y las lenguas cooficiales, perjudicando a estas últimas. Rechazamos la LOMCE porque también es un ataque, sin precedentes, al modelo de enseñanza de las lenguas propias, en aquellas comunidades autónomas que las tienen. Defendemos los modelos de inmersión lingüística que garanticen la cohesión social, la igualdad de oportunidades, impidiendo la segregación por razón de lengua.”

Es demanà la retirada del projecte de Llei i la dimissió del ministre Wert.

I amb aquests objectius, sense oblidar que s’han d’aturar les retallades, l’actual convocatòria de vaga.
 
 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada