divendres, 19 d’abril del 2013


Lluitar per l’educació, responsabilitat de tothom
 
 
Som davant una setmana de lluita  contra una  llei educativa que, en consonància amb la ideologia conservadora i neoliberal, es regressiva  pel que fa a l’equitat i el principi d’igualtat d’oportunitats. Una llei presentada sense previ debat democràtic, sense comptar amb l’opinió de la comunitat educativa ni la col·laboració del professorat que, al cap i a la fi, haurà de ser fonamental en la seva aplicació.
 
Si analitzem la realitat veiem que, amb l’excusa de la crisi econòmica, ni s’incentiva ni es dóna suport a la tasca docent; que les polítiques,  tant del govern central com el  de la Generalitat, van en la direcció contrària: Augmenten el nombre d’alumnes a l’aula, afegeixen hores d’atenció directa del professor a l’ alumnat en detriment de les hores de preparació, els centres educatius  perden ensenyants, minven les  partides dirigides a la formació del professorat, es perden oportunitats de continuar projectes d’escola activa i d’ensenyament inclusiu,  redueixen serveis educatius i recursos corresponents a politiques de tractament de la diversitat,...

En definitiva, el professorat copsa noves exigències amb menys recursos al seu abast.

Els hem de recordar que l’educació és una inversió de futur. Els països  que, en situacions crítiques com les actuals,  han apostat per la formació dels seus ciutadans  se’n surten del “forat” i en no fer-lo és quan, amb el temps, es parla de “generacions perdudes”.

Que el nostre jovent rebi una formació qualificada és imprescindible per avançar cap a la recuperació econòmica. Aconseguir-ho és responsabilitat del conjunt de la societat.
 
 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada